Over Annelies

Spelen met verbeelding

Kunst, cultuur, natuur en leven
zijn mijn grote inspiratiebronnen.
Verrast door materiaal, vormgeving en kleur
schep ik nieuwe werelden.

Mijn opleiding als autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst en kunstgeschiedenis heb ik gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Gerrit Rietveld Academie. Inspirerende docenten voor mij waren onder andere Tony van de Vorst en Geer Steyn.

Als docent beeldende kunst en kunstgeschiedenis ben ik ruim 25 jaar verbonden geweest aan kunstencentra in Alphen a/d Rijn, Hilversum en Deventer. Mijn  werkervaringen in deze centra waren: coördinator van de beeldende afdeling in het kunstencentrum in Deventer; docent beeldhouwen, boetseren, model- en portret boetseren, glasfusing en glas-in-lood voor volwassenen; docent kunstgeschiedenis; cursussen beeldende expressie voor kinderen en tieners; docent beeldende kunst van de talentklas voor middelbare scholieren; docent beeldende kunst in schoolprojecten voor kinderen, tieners en jong volwassenen, samen met docenten van andere disciplines het ontwikkelen van de inhoud van deze projecten; bedenker en uitvoerder van workshops voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Naast mijn werk in het kunstencentrum heb ik altijd een eigen atelier gehad. Sinds 18 jaar heb ik mijn atelier aan de Vosstraat in Hall, gemeente Brummen.

Mijn kunstzinnig werk in mijn atelier, zowel eigen werk als de lessen die ik geef, combineer ik graag met mijn onderzoek als kunsthistorica/kunstfilosoof naar de krachtige werking van beelden en de betekenis die beelden kunnen hebben voor de beschouwer. Mijn inspiratie als kunsthistorica en kunstfilosoof neem ik mee in de lessen en workshops die ik geef.

Als docent heb ik veel ervaring in het geven van cursussen en workshops in beeldhouwen, boetseren, glasfusing en glas in lood

In mijn lessen werk ik individueel gericht, het begeleiden van mensen in hun eigen vormgeving en ideeën doe ik met veel kennis en kunde, inspiratie en plezier 

Impressie van eigen werk:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *